пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Щоденник Кубка Сан-Паулу: Заключний день групового турніру


“Акідауаненсе” - “Жакобіна” 1:4

0:1 - Жуан Паулу, 5; 0:2 - Сароні, 21; 0:3 - Сароні, 31; 1:3 - Енріке, 58; 1:4 - Бруну, 94

У цьому матчі приваблювала навіть не турнірна інтрига, доволі слабенька, якщо відверто, а команда, що програла два попередніх поєдинки із загальним рахунком 2:9. У пам’яті засів перший тайм “Жакобіни” проти “Атлетику Мінейру” і хотілося подивитися на них проти іншого, не такого зіркового, суперника.

“Жакобіна” не розчарувала. Принаймні, якщо йдеться про дії в атаці. У першому таймі кожна з результативних комбінацій була напрочуд красивою. Тренер “Жакобіни” не приховує, що одне із завдань у цьому турнірі – привернути увагу до своїх футболістів й вигідно їх продати. Автором першого голу, наприклад, вже зацікавилися обидва гранди штату Мінас-Жерайс.

Однак заробити можна буде насамперед на тих, хто організовує й завершує атаки. Захисників та воротаря не кожен візьме навіть манекенами. Бо ще у першому таймі “Акідауаненсе” цілком було до снаги забити не менше за “Жакобіну”. Причому найнебезпечніші моменти створювали простими закиданнями м’яча за спини оборонців. Ще одним ефективним способом був пресинг Зума, коли “Жакобіна” виходила зі своєї половини через пас.

Тому в другому таймі Зумові (поки він не пішов з поля травмованим) вже хтось допомагав. Слабка втіха на тлі спаду “Жакобіни” після перерви. Як і у грі з “Атлетику Мінейру” зникла впевненість у роботі з м’ячем, удари ставали надто імпульсивними. “Акідауаненсе” тим часом продовжував тринькати моменти. Можна було щонайменше зрівняти, а то й вийти вперед.

“Агуа Санта” - “Атлетику Мінейру” 0:1

0:1 - Брунінью, 18

Для того, щоб, попри поразку, “Акідауаненсе” піднявся на друге місце “Агуа Санта” мала програти свій матч у п’ять м’ячів. Ще й супернику, який не виявляв раніше особливої кровожерности. “Атлетику” багато забив “Жакобіні” не без співучасті суперника, але не варто було очікувати, що команда перейматиметься розгромом заради третьої сторони.

Перший тайм це підтвердив. “Атлетику” більше володів м’ячем, “Агуа Санта” не заперечувала. Брунінью ефектно забив зі штрафного. Господарів це не злякало, бо інших хоч трохи небезпечних моментів біля їхніх воріт було обмаль. А в них самих до перерви був тільки один хороший шанс.

У другому таймі вирішили не затягувати й ледь не зрівняли у першій своїй атаці. Надалі команди помінялися ролями і м’яч більше контролювала “Агуа Санта”. Цим і обмежилися. Як і до відпочинку, лише зрідка загострення однієї чи іншої команди порушували монотонний плин матчу.

“Озаску Аудакс” (штат Сан-Паулу) - “Флуміненсе” 2:0

1:0 - Рамірес, 17; 2:0 - Фабіу, 24 (пен)

“Аудакс” вже кілька років виділяється хорошою роботою з молодими футболістами. Команди зазвичай добре організовані. Цьогорічна версія не є винятком. Впевнено зреагували на спроби номінальних резервістів “Флу” взяти гру під контроль, і самі почали регулярно проводити атаки. З грамотним розташуванням гравців, зі швидким і точним рухом м’яча.

Найбільше проблем у “Флу” виникло на флангах. З правого пройшла подача після якої було відкрито рахунок, лівим прорвався Фабіу й заробив пенальті. За переваги у два м’ячі “Аудакс” діяв так само заповзято і “Флуміненсе” вдалося хоч трохи навантажити захист суперника лише на останніх хвилин тайму.

Наставник “Флу” оцінив гру своїх підопічних трьома замінами у перерві. Свіжі гравці пожвавили атаку настільки, що хвилин за вісім створили більше, аніж за перший тайм. (Хоча це якраз було нескладно). “Аудакс”, щоправда, не збирався відмовлятися від своєї манери. І у обміні атаками теж був кращим. Ще й став четвертою командою, що пройшла груповий турнір без жодного пропущеного м’яча.

“Уніау Можи” - “Сантос” 0:0

УМ був ще однією командою, що не пропустила у двох турах. Продовження цієї серії означало друге місце в групі та, відповідно, виліт “Сантоса”, що відставав на одне очко. Легко можна уявити яким був матч. “Уніау” старанно перекривав усі шляхи до своїх воріт, “Сантос” намагався пробити цей мур. І якщо у першому таймі було два блискучих сейви Варлея, то в другому дії “Сантоса” ставали нервовішими, футболісти квапилися у простих ситуаціях й навіть останній штурм провели невпевнено.

Пари 1/32 фіналу

“Андрадіна” - “Ріу Прету”

“Сан-Жозе” (Ріу Гранде ду Сул) - “Понте Прета”

“Крузейру” - “Спорт”

ВОСЕМ - “Марілія”

“Мірассол” - “Комерсьял”

“Атлетику Паранаенсе - Лежиау”

“Ферров’ярія” - “Велу”

“Ріу Клару” - “Сан-Паулу”

“Куяба” - “Америка” (Мінас-Жерайс)

“Атлантику” - “Ботафогу”

“Інтернасьйонал” - “Такуарітінга”

“Ґуарані” - “Вотупоранґенсе”

“Палмейрас” - “Віторія”

“Деспортива Ферров’ярія” - “Ґалвес”

“Тріндаде” - “Ботафогу” (Сан-Паулу)

“Фіґейренсе” - “Фламенгу”

“Корінтіанс” - “Порту”

“Ред Булл Бразил” - “Ітуану”

“Прімавера” - “Деспортиву Бразил”

“Візау Селесте” - “Форталеза”

“Греміу” - СК “Сан-Бернарду”

КСА - “Оесте”

“Аудакс” - “Табоау да Серра”

“Лондріна” - “Флуміненсе”

“Сан-Каетану” - “Фламенгу” (штат Сан-Паулу)

“Курітіба” - “Уніау Можи”

“Васку” - “Жувентуде”

“Мантікейра” - “Тубарау”

“Атлетику Мінейру” - “Жувентус”

“Аваї” - “Агуа Санта”

“Гойяс” - “Волта Редонда”

“Португеза” - “Насьйонал”