неділю, 13 січня 2019 р.

Щоденник Кубка Сан-Паулу: 1/32 фіналу


“Фігейренсе” - “Фламенгу” 1:0

1:0 - Жуан Діогу, 39

4:0, 0:1, 4:0, 0:1. Результати “Фла” в турнірі досить точно відображають характер та якість гри команди проти суперників різного рівня. Тих, хто не міг втриматися у захисті вдалося обіграти, з іншими виникали проблеми. Виліт минулорічного чемпіона закономірний, бо навіть у цьому матчі відносно вдалими були хіба що 15 хвилин на початку другого тайму.

У першій половині “Фігейренсе” грав змістовніше, збалансованіше. І хоч не завжди прискорювали атаки належним чином (а це не так легко зробити, коли температура +35), організація була кращою і зрештою вдалося вивести на удар свого бомбардира.

Жуан Діогу, до речі, хлопчина з амбіціями. Чемно, але жорстко натякнув у перерві, що хотів довести своєму колишньому клубу (“Крузейру”) як вони помилилися, коли його не залишили.

Також запам’яталися у складі “Фігейренсе” атакувальні хавбеки Лукас та Ґабріел. Останній, щоправда, не лише швидкістю на лівому фланзі, а й не дуже чіткими діями в завершенні атак.

“Фла”, звісно, активізувався у другому таймі. Упродовж 51-ї хвилини Білл завдав двох небезпечних ударів. Важливо, що “Фігейренсе” шукав свої шанси і в такій, вже обопільно гострій грі. Вдалими були й три заміни на 65-й. Свіжі виконавці відсунули гру подалі від воріт Вінісіуса Сіми й надалі моментів було навіть більше у “Фігейренсе”.

“Фламенгу” видав посередній турнір. У трансляціях говорили, що тренер випускає відразу чотирьох 16-річних футболістів й і це, мовляв, варто відзначити. Але ж і грати їх просили не у фіналі Кубка Лібертадорес. Та й не тільки вони неприємно здивували апатією та млявістю у обох програних поєдинках. Виділити можна хіба що Білла, найенергійнішого у переможних зустрічах та форварда Родрігу Муніса, котрий досить непогано орієнтувався у штрафному майданчику.

“Палмейрас” - “Віторія” 3:0

1:0 - Гільєрме Віейра, 18; 2:0 - Ягу, 69; 3:0 - Жозуе, 91

Фіналісти минулорічного чемпіонату Бразилії Ю20 зустрілися вже у одній тридцять другій. Було багато боротьби у середній лінії, замало цікавих просувань вперед у виконанні обох команд. “Палмейрас” скористався однією з таких атак (Матеус Неріс видав чудовий довгий пас на Гільєрме) і це, по суті, вирішило долю матчу. “Віторія” аж до фінального свистка нічого попереду не створила. Не допомагали заміни, не втрачав пильність суперник.

“Палмейрас” навіть додав у другому таймі, бо краще почав вибиратися з цієї задушливої боротьби в центрі поля. Вдало увійшов у гру Верон (16-річний, до слова). Як це не парадоксально, але “Віторія” виявилася найпростішим поки що суперником для “Палмейраса”.

“Ріу Клару” - “Сан-Паулу” 0:3

0:1 - Габріел Новаес, 5; 0:2 - Габріел Новаес, 31; 0:3 - Габріел Новаес, 81

Різні вагові категорії. “Сан-Паулу” ще й швидко відкрив рахунок. Надалі команда дуже вправно та якісно комбінувала і, пам’ятаючи про конфуз у третьому турі, не випускала гру з під контролю. Для “Ріу Клару” матч може бути корисними досвідом. Вісім футболістів мають тепер приєднатися до першої команди, що наступного тижня стартує у другому дивізіоні чемпіонату штату.

“Ріу Клару” чесно намагався створити щось своє, іноді навіть непогано виходило, та все ж у відкритій грі перевага “Сан-Паулу” була більш ніж очевидною. Турнірна сітка зводить команди з однієї групи вже в другому раунді плей-оф. Тож у “Сан-Паулу” буде нова зустріч з “Ферров’ярією”, єдиним поки що суперником, який зумів не програти потужній команді Орланду Рібейру.

“Васку” - “Жувентуде” 4:0

1:0 - Тьягу Рейс, 21; 2:0 - Тьягу Рейс, 31; 3:0 - Тьягу Рейс, 49; 4:0 - Ларанжейра, 83

“Васку” не без пригод виходив далі, тож було цікаво, як виглядатиме команда проти переможця іншої групи. З’ясувалося, що нічим вразити чи здивувати “Жувентуде” не може. “Васку” ж ніби підживлювався цією непевністю суперника і ще активніше, ще організованіше вів свої атаки. Чудово організовував їх Лукас Сантос, а Тьягу Рейс перетворював на взяття воріт ледь не кожен свій дотик у штрафному.

Тренер “Жувентуде” зробив у перерві чотири заміни, але все що вичавила з себе його команда у другому таймі (та й матчі взагалі) – небезпечний удар Луана зі штрафного.

“Курітіба” - “Уніау Можи” 3:0

1:0 - Луїс Феліпе, 37; 2:0 - Ігор Пайшау, 60; 3:0 - Ігор Жезус, 66

УМ вийшов з групи з різницею забитих та пропущених 1:0. Свій єдиний м’яч команда забила у компенсований час другого тайму. Тож рахунок 0:0 був майже рідним для цих футболістів й вони старанно його зберігали упродовж майже всієї першої половини.

“Курітіба”, як і очікувалося, більше володіла м’ячем, але не вдавалося пришвидшити свої дії в атаці, знайти рішення, що створили б додаткові проблеми ешелонованому захисту УМ.

“Порятунком” став банальний кутовий. Перший пропущений на турнірі м’яч змусив “Уніау” вилазити з нори й було надзвичайно кумедно спостерігати, як раптом змінився підхід команди. Забігали, активніше почали стрибати в ноги суперникам вже на його половині. Однак все надміру хаотично, без чіткого плану. “Курітіба” була дуже вдячна за таку відкритість. У команди Моцарта з’явилося вдосталь простору для своїх атак і вона цим впевнено скористалася.

“Корінтіанс” - “Порту” 6:0

1:0 - Рафаел Білу, 28; 2:0 - Роні, 30; 3:0 - Натан, 45+2; 4:0 - Натан, 58; 5:0 - Густаву Мантуан, 89; 6:0 - Жуан Селері, 93 (пен)

Ще один матч з відчутною різницею між суперниками. “Порту” протримався майже півгодини, а потім, як це часто буває у подібних ситуаціях, особливо, якщо пропускаєш два поспіль, зник сенс усіх цих переміщень у захисті.

Просто стримувати “Корінтіанс” було вже пізно, а налагодити зв’язок з Кайю, своїм бомбардиром, “Порту” ніяк не міг. Могло б допомогти нехлюйство фаворита, і на початку другого тайму, точнісінько як у першому турі, “Корінтіанс” зупинився. Але цього разу ненадовго.

Пари 1/16 фіналу

“Ріу Прету” - “Сан Жозе”

“Крузейру” - “Марілія”

“Мірассол” - “Атлетику Паранаенсе”

“Ферров’ярія” - “Сан-Паулу”

“Америка” (Мінас-Жерайс) - “Ботафогу”

“Інтернасьйонал” - “Ґуарані”

“Палмейрас” - “Ґалвес”

“Тріндаде” - “Фігейренсе”

“Корінтіанс” - “Ред Булл Бразил”

“Прімавера” - “Візау Селесте”

“Греміу” - КСА

“Аудакс” - “Флуміненсе”

“Сан-Каетану” - “Курітіба”

“Васку” - “Мантікейра”

“Атлетику Мінейру” - “Аґуа Санта”

“Волта Редонда” - “Португеза”