четвер, 10 січня 2019 р.

Щоденник Кубка Сан-Паулу: Восьмий день


“Таубате” (штат Сан-Паулу) - “Васку” 0:1

0:1 - Ліннік, 12

Нічия гарантувала вихід обом суперникам, але “Васку” розпочав так, що можна було виграти кілька матчів. Атаки розігрували за хорошими критеріями, використовували для цього усі зони біля штрафного майданчика. “Таубате” хоч якось почав вибиратися на чужу половину хвилини після двадцять п’ятої та й тоді нічого особливо не створив.

Другий тайм розвивався за схожим сценарієм. Упродовж перших десяти хвилин “Васку” штампував моменти один за одним, тільки не забивав. Навіть здалося, що це не просто так, що в якийсь момент “Таубате” зафіксує бажаний результат.

Навіть якщо “Васку” був не проти такого підсумку, господарі спромоглися лише на удар Яґу в перекладину на 92-й хвилині.

У другому матчі цієї групи “Тубарау” розгромив “Каражас” 5:0 і випередив “Таубате” за різницею м’ячів.

Виступ “Васку” на цьому етапі був неоднозначним. У кожному матчі можна згадати відрізки цікавого футболу, але не завжди тривалі. Вистачало й “порожнечі” без заповнення якої у плей-оф можна дійти максимум до однієї восьмої. Перспективи будуть кращими, якщо оптимальну гру команда демонструватиме стабільніше.

“Жаґуаріуна” (штат Сан-Паулу) - “Фламенгу” 0:4

0:1 - Реньє, 35; 0:2 - Родрігу Муніс, 38; 0:3 - Родрігу Муніс, 47; 0:4 - Ріан, 89

“Фла” нарешті забив у першому таймі. Реньє нарешті почав показувати чому його так цінують. (До речі, така недбалість Реньє у попередніх турах може бути пов’язана із впевненістю, що у будь-який момент його запросять до першої команди. У коротенькому інтерв’ю в перерві хавбек переконував, що готовий до цього виклику).

Можна зазначити, що суперник не надто пручався (голкіпер Дорігеллу був найкращим у складі “Жаґуаріни”), однак “Фламенгу” важливо було відчути злагоджену роботу в атаці після невдалого поєдинку з “Тріндаде”.

У “Фла” схожа історія з “Васку”. Фрагментарність гри не дає зарахувати команду до фаворитів, запитань залишається чимало. Побачимо які відповіді знаходитимуть підопічні Маурісіу Соузи.

“Ферров’ярія” (штат Сан-Паулу) - “Сан-Паулу” 2:2

0:1 - Фабінью, 29; 1:1 - Феліпе Естрелла, 41; 1:2 - Родрігу Нестор, 64; 2:2 - Педру Ґеррейру, 89

У цих нотатках вже йшлося про деяку неквапливість “Сан-Паулу”. Коли ж вся ця потужна машинерія набирає оберти, стежити за переміщеннями гравців, рухом м’яча надзвичайно приємно. А якщо завершують ці комбінації голами-красенями, як це зробили Фабінью та Нестор (наголос на “о”), то на другий план відходять не менш яскраві, але нереалізовані моменти і втрата першого місця у групі через нічию.

Віддати належне треба й “Ферро”. Щойно випадала нагода, команда пропонувала свою гру, і ці маневри були хоч і спорадичними, але не менш привабливими. Найголовніше ж – попри міць суперника “Ферров’ярія” не розклеювалася, не визнавала себе переможеною і тоді з’ясовувалося, що цей потужний “Сан-Паулу” теж помиляється.

Феліпе Естрелла забив після неймовірного подарунку центрбека Тути, який вирішив перекинути форварда хоч мав за спиною порожні ворота. Уникнути ж поразки вдалося завдяки зусиллям, на які, здавалося, команда була вже не здатна.

“Капівар’яну”(штат Сан-Паулу) - “Палмейрас” 1:0

1:0 - Луїс Отавіу, 95

“Палмейрас” втратив би перше місце, якби програв у два м’ячі. Хоча під час матчу малоймовірною виглядала навіть мінімальна поразка. “Палмейрас”, попри ротацію, так само швидко діяв на флангах. Особливо на лівому, де вийшов 16-річний Верон. Після його подачі Веслі міг відкрити рахунок вже на п’ятій хвилині. Були хороші моменти і наприкінці першого тайму.

У другому численні заміни дещо вплинули на темп гри “Палмейраса”. Господарі, в яких до цього очок не було, трохи активізувалися, але їм бракувало гостроти. Забив “Капівар’яну” в останній своїй атаці. Хоч якась буде згадка про не дуже вдалий виступ.

У першій групі перемоги “Андрадіни” та “Понте Прети” забезпечили цим командам відповідно перше та друге місця. У другій “Ріу Прету” обіграв 1:0 “Сан-Карлос” й розташувався слідом за ним у таблиці. Лідери четвертої групи “Восем” та “Спорт” зіграли 0:0. Обидві команди ще не пропускали. “Мірассол” виграв п’яту групу завдяки мінімальному успіху в матчі з “Лежиау”, якому потім довелося чекати як зіграють “Атлетику Гойяненсе” та “Освалду Крус”. Перемога “Атлетику” 2:1 залишила “Лежиау” другим.

У шостій групі “Комерсьял” досяг потрібної нічиєї у матчі з КСП і фінішував слідом за “Атлетику Паранаенсе”. Перемоги “Ріу Клару” та “Велу” закріпили їхню перевагу у восьмій групі. “Інтер” виграв одинадцяту з різницею м’ячів 10:1. Також з цієї групи виходить до 1/32 “Вотупоранґенсе”. У дванадцятій відразу три команди набрали 5 очок. Краща різниця м’ячів вивела на перше місце “Ґуарані”, а “Такуарітінґа” випередила “Баїю” завдяки тому, що забила на м’яч більше.

Дуже впевнено, без втрат, виступала у чотирнадцятій групі команда “Депортиву Ферров’ярія". Обійшли навіть “Віторію”, фіналіста чемпіонату Бразилії Ю-20 минулого року. У шістнадцятій групі всі три матчі виграв “Фіґейренсе”, на другому місці “Ботафогу” зі штату Сан-Паулу, сенсаційний фіналіст Копіньї-2015.

“Прімавера” та “Форталеза” домінували в дев’ятнадцятій групі. У двадцятій у стартовому матчі дня перше місце забезпечив собі клуб “Візау Селесте”, а потім “Деспортиву Бразил” втримав необхідну нічию в матчі з “Рему”. У двадцять другій КСА, що починав з поразки, виграв вдруге поспіль і став переможцем групи, в якій виступали обидва клуби міста Сан-Бернарду ду Кампу. Один з них фінішував другим після нічиєї в своєму матчі.

У двадцять четвертій значно впевненіше за всіх зіграла “Лондріна”. “Табоау да Серра” пройшов далі здобувши свою єдину перемогу в заключному турі. “Курітіба” та “Фламенгу” зі штату Сан-Паулу виходили на матч вже учасниками плей-оф, треба було лише визначити хто буде першим. “Курітіба” виграла 2:1 й обійшла суперника на одне очко. У схожій ситуації опинилися у двадцять восьмій групі “Мантікейра” та “Жувентуде”. Їхній матч закінчився внічию, “Мантікейра” залишилася на першому місці.

У тридцятій, після перемоги “Інтера де Лімейра”, “Аваї” мав обігрувати “Жувентус”, в якого вже було шість з шести. Переможні м’ячі (остаточний рахунок 3:2) “Аваї” забив на 90-й та 94-й хвилинах. У тридцять першій групі обійшлися без вистав драмгуртка. “Гойяс” та “Насьйонал” зі штату Сан-Паулу пройшли далі ще після двох турів.