пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Sudamericano Sub20: Група Б


Аргентина

Підготовка: Одужання після руйнівної діяльности “Умбертіто” Грондони йде повільно. Тому радіти можна навіть перемозі у міжнародному турнірі в Іспанії влітку минулого року. (Тоді ще під керівництвом Пабло Аймара та Ліонеля Скалоні).

Тренер: Фернандо Батіста. Працював із молодими футболістами у “Сан-Лоренсо” та “Архентінос Жуніорс. Допомагав Клаудіо Убеді в молодіжній збірній.

Ключові гравці:

Тьяго Альмада (“Велес Сарсфілд”). 17-річний атакувальний хавбек дебютував у першій команді “Велеса” у серпні минулого року. У дев’яти зіграних матчах відзначився тричі й двічі асистував. Прогресує на очах завдяки роботі з Габріелем Хейнце. Тренеру, в свою чергу, є з чим працювати. Альмада має “світлу” голову та відмінно відчуває м’яч.

Адольфо Гаїч (“Сан-Лоренсо”). Був голеадором у всіх вікових категоріях. Тричі відзначився в одинадцяти матчах за першу команду. Центрфорвард, 190 см на зріст, може завдати чимало клопоту захисникам.

Еквадор

Підготовка: Процес розпочався у грудні 2017-го. На першому етапі тренерський штаб переглянув дві сотні гравців. Надалі коло кандидатів звужувалося, поки не визначилася група футболістів, що брала участь у регулярних міні-зборах та товариських матчах вдома й за кордоном.

Тренер: Хорхе Селіко. Фахівець із солідним досвідом. Також координує роботу збірних Ю17 та Ю15.

Ключові гравці:

Дієго Паласіос (“Віллем ІІ”). Цей лівий захисник у першому сезоні в чемпіонаті Нідерландів став гравцем основи “Віллема”. У жовтні дебютував у національній збірній. Швидкий футболіст, який може зіграти на своєму фланзі й в атаці.

Джордан Ресабала (“Індепендьєнте дель Вальє”). Був лідером збірної Ю17 і став важливим гравцем у наступній віковій категорії. Яскраво відіграв у останньому розіграші Кубка Лібертадорес Ю20, а його команда дійшла до фіналу. Без впливу його лівої не обійдеться жодна атака.

Парагвай

Підготовка: Кілька етапів тренувальних зборів, останній з яких розпочався за участі 33 гравців за місяць до старту турніру.

Тренер: Густаво Морініґо. Після завершення кар’єри футболіста тренував парагвайський “Насьйональ” і вивів його до фіналу Копа Лібертадорес. Із 2016 року працює зі збірними різних вікових категорій.

Ключові гравці:

Іван Франко (“Лібертад”)

Марселіно Ньяманду (“Серро Портеньйо”). Мобільний центральний півзахисник, що встигає відпрацювати в обох штрафних майданчиках. Невтомний та непоступливий у боротьбі.

Перу

Підготовка: Команда була спаринг-партнером національної збірної, коли та набирала ритм перед чемпіонатом світу. Не бракувало матчів і з однолітками. Виграли міні-турнір у Венесуелі.

Тренер: Даніель Ахмед. “Ель Турко” вже привозив перуанців на Судамерикано Ю20. Тоді, 2013-го, поразка в останньому турі не дозволила потрапити на Мундіаль.

Ключові гравці:

Хайро Конча (“Універсідад Сан-Мартін”). Один із найкращих молодих гравців минулого чемпіонату. Стабільно виходив у стартовому складі (30 матчів з 37). В Ахмеда грає плеймейкера. Результативности від нього чекати не варто, але партнерам постачатиме м’яч справно.

Уругвай

Підготовка: Чинний чемпіон розпочав підготовку рік тому. До грудня список кандидатів скоротився до 30 футболістів після серії товариських поєдинків.

Тренер: Фабіан Който. За десять років попрацював зі збірними усіх вікових категорій. Один із найавторитетніших південноамериканських спеціалістів із роботи з молоддю.

Ключові гравці:

Бруно Мендес (“Монтевідео Вондерерс”). За минулий рік став незамінним у клубі та дебютував у першій збірній. Добре відчуває позицію, працює з м’ячем у виході з оборони, достатньо швидкий.

P.S. Чимало інших важливих гравців уругвайської збірної вже "перебралися" до Європи. Наприклад, Ніколас Чьяппакассе грав у 17 років у Копа Лібертадорес, а зараз сидить в оренді в клубі другого іспанського дивізіону.